Tijdens het rondgaan met de intekenlijst om geld op te halen, hoor je bij nieuwe inwoners nog wel eens de vraag wie nu de kermis organiseert. Dit omdat bij sommigen ook al mensen namens de Schutters en/of de Ruiters aan de deur zijn geweest.

Welnu de kermis wordt georganiseerd door: de Kindercommissie, de Schutters en de Ruiters. Elk met hun eigen verantwoordelijkheid. Omdat de Eendracht een onlosmakelijk onderdeel uitmaakt van de kermis, is deze vereniging nauw bij de organisatie betrokken.

De Kindercommissie is verantwoordelijk voor: het programmaboekje, de kermisattrakties, de fietstocht, op de dinsdag voor de optocht en de kinderspelletjes en op woensdag voor de kinderactiviteiten, het ringrijden op de fiets en het vogelknuppelen.

De schutters zorgen voor alles wat met de Schutters en het (vogel)schieten te maken heeft. Te denken valt aan het schijfschieten op dinsdag, de optocht op woensdag met het vaandelslaan, het verzorgen van de wapens en de munitie en de organisatie van het vogelschieten. Ook de bielemannen horen bij de Schutters.

De Ruiters houden zich bezig met de organisatie van de activiteiten met de paarden, zoals het beschikbaar krijgen van voldoende paarden, het dogcartrijden op dinsdag, de optocht door het dorp met het vaandelslaan en het ringrijden te paard op woensdag.

U ziet er zijn nogal wat mensen bezig om de jaarlijkse kermis goed te laten verlopen. Echter de belangrijkste mensen zijn de inwoners van Hummelo, zonder wier inspanning er helemaal geen feest is. Want wat is een optocht of wat zijn spelletjes zonder deelnemers? Het antwoord is niets, helemaal niets!
We mogen ons als gezamenlijke organisatie gelukkig prijzen dat zoveel mensen zich inspannen om de kermisdagen tot een feest te maken, want feest vieren doe je met zijn allen. Dat begint al met de voorbereiding en vindt zijn hoogtepunt op de eigenlijke kermisdagen.

Ik wens u allen dan ook een heel gezellige voorbereiding en hele fijne kermisdagen toe.


Namens de Kindercommissie,
Henk Maalderink, voorzitter