boekje7.00 uur: Reveille

8.00 uur: Uitreiken ballonnen

Op het plein van de basisschool worden aan kinderen van 4-12 jaar ballonnen uitgereikt. De ballonnen van deze kinderen zijn voorzien van naamkaartjes. Voor jongere kinderen zijn extra ballonnen beschikbaar.

8.15 uur: Opstellen van ruiters en schutters bij café-zaal 'FF naar Steef'

8.30 uur: Vertrek rondgang door het dorp vanaf de kerk

Ruiters, schutters, bielemannen en kinderen vertrekken, voorafgegaan door muziekvereniging De Eendracht, naar het Rentmeestershuis. Ouders van alle kinderen worden beleefd verzocht achteraan de optocht aan te sluiten. Bij het Rentmeestershuis zal het vaandel worden geslagen voor de familie Van Rechteren, waarna de kinderen de ballonnen zullen oplaten. Hierna volgt de verdere optocht door het dorp van ruiters, schutters en bielemannen, waarbij op diverse plaatsen het vaandel zal worden geslagen.

De plaatsen waar het vaandel wordt geslagen tijdens de rondgang door het dorp, met de richttijden, zijn:

  08.45 uur     Rentmeestershuis     Ruiters + Schutters
  09.10 uur     Spar Hummelo     Schutters
  09.10 uur     Westhoff     Ruiters
  09.30 uur     Dominee (bij de kerk)     Ruiters + Schutters
  09:50 uur       Hyndendael & Burgemeester        Ruiters + Schutters
  10.15 uur     De Veldhof     Ruiters + Schutters
  10.40 uur     Café-zaal 'FF naar Steef'     Ruiters + Schutters
  11.05 uur     HCR 'De Gouden Karper'     Ruiters + Schutters

 

9.30 uur: Activiteit voor peuters en kinderen van groep 1 t/m 4

De peuters en kinderen van groep 1 t/m 4 van de basisschool kunnen in De Ruimte genieten van een speciale kindervoorstelling. Omwille van de bezetting is het niet langer mogelijk dat de pedagogisch medewerksters zowel op de peuteropvang als in De Ruimte aanwezig zijn. De ouders van de peuters die graag naar de voorstelling gaan worden verzocht zelf de peuters te begeleiden van school naar, en tijdens de voorstelling. Voor de schoolgaande leerlingen van groep 1 t/m 4 is begeleiding door de leerkrachten aanwezig.

9.45 uur: Opdrachtentocht door het dorp voor de kinderen van groep 5 t/m 8

11.30 uur: Aanvang volksspelen

In de kermisweide zullen om ca. 12:00 uur na aankomst van de Ruiters en de Schutters, de volgende spelen worden gehouden:

  • Vogelschieten;
  • Ringrijden te paard;
  • Ringrijden per ‘voertuig’;
  • Vogelknuppelen voor dames.

14.45 uur: Einde volksspelen

Na afloop van de volksspelen zal om ca. 15:00 uur de optocht beginnen naar het ‘Tuinhuis’. Hier worden de prijzen van zowel het ringrijden te paard als van het vogelschieten uitgereikt door A.R.E.L. Graaf van Rechteren Limpurg.

Tot besluit van de feestelijkheden op de woensdagmiddag wordt, na terugkomst van het ‘Tuinhuis’, op het bordes van café-zaal ‘FF naar Steef’ nog het vaandel geslagen voor het koningspaar van de Schutters, waarna het officiële gedeelte van het woensdagprogramma is afgelopen.

Direct na het officiële gedeelte is er in de zaal bij ‘FF naar Steef’ voor de kinderen nog de gelegenheid om samen met de Bielemannen de ‘Zevensprong’ te dansen.