• boekjeDe kostuums voor de ruiters en schutters worden uitgereikt op zaterdag 31 augustus 201 om 20.00 uur bij café-zaal ‘FF naar Steef’. Het is alleen mogelijk om de jas op deze avond op te halen! Denk daar aan, want de oversten zitten er die avond niet voor niets. Als je zelf niet kunt is er altijd wel iemand die een jas voor je mee wil nemen. Het beste blijft natuurlijk om zelf ook even te komen, want de laatste jaren wordt het ook op deze avond al gruwelijk gezellig!
  • In verband met de sterk gestegen kosten van het huren van paarden, is de eigen bijdrage voor de ruiters die op woensdag een paard huren via de Ruiterij, vastgesteld op € 25,00.
  • Inname van de jassen van de ruiters geschiedt direct na de optocht vanaf het Tuinhuis. Voor de schutters is de inname van de jassen op zaterdag 21 september 2019 van 20.00 tot 22.00 uur weer bij café-zaal 'FF naar Steef'. Ook hier geldt weer dat je de jas echt moet inleveren. Als je de jas en pet na deze avond inlevert ben je de € 10,00 borg kwijt!
  • De schutters dienen tijdens de optocht een witte broek en een witte blouse of een wit T-shirt te dragen. Het is natuurlijk fantastisch om dan net als de ruiters een zwarte stropdas te dragen!! Dus streef er naar om er strak bij te lopen. De ruiters dienen een witte broek en een witte blouse met zwarte stropdas te dragen. De minimum leeftijd voor de ruiters en de schutters is door de organisatie gesteld op 16 jaar. Kosten voor deelname bedragen € 10,00 en de borg voor jas en pet bedraagt eveneens € 10,00. Jas en pet moeten gezamenlijk weer worden ingeleverd op de inname avond. Gebeurt dit niet, dan wordt de borg niet teruggegeven!
  • Tijdens het vogelschieten op de woensdagmiddag wordt iedere schutter drie maal afgeroepen. Is hij of zij niet aanwezig, dan gaat de beurt voorbij en moet men wachten tot de volgende ronde. Er zal door de oversten worden afgesproken hoe lang er doorgeschoten wordt voor het geval de vogel er niet af wil. Hierna wordt er tot loting overgegaan.
  • Het meedoen aan de activiteiten alsmede het betreden van het terrein waar de activiteiten worden gehouden is zowel voor deelnemers als voor de toeschouwers voor eigen risico.
  • De door de leden van de Kindercommissie uitgereikte kaartjes bestemd voor de draaimolen en/of de autoscooters, moeten op dinsdag worden gebruikt!
  • Aangezien de optochten een belangrijk onderdeel van de feesten vormen, doet de commissie een beroep op alle ouders en kinderen hieraan deel te nemen. Voor de optocht van dinsdagmiddag stelt de commissie geldprijzen beschikbaar.
  • Kinderen uit Hummelo die in groep 1 t/m 8 zitten, maar niet op De Woordhof, mogen uiteraard ook meedoen aan de kinderspelen op dinsdagmiddag en woensdagmorgen. Voor peuters (ouder dan 2,5 jaar) die niet naar de peuterzaal gaan, geldt hetzelfde op de dinsdagmiddag. Aanmelden vooraf op De Woordhof.