Het Hummelose Volksfeest (Hummelse Kermis) wordt georganiseerd door de Stichting Volksfeest Hummelo bestaande uit diverse groepen (zie hieronder) die natuurlijk geld nodig hebben voor de door hen te organiseren activiteiten. Een aantal groepen gaat hiervoor dan ook met intekenlijsten langs de inwoners van Hummelo en omstreken. Indien u meer wilt weten over het volksfeest in Hummelo, neem dan even contact op met één van deze groepen.

Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Afgebeelde foto's mogen niet gebruikt worden voor verdere publicatie zonder toestemming van de fotograaf of eigenaar. Voor gebruik in publicaties zijn een aantal foto's in hogere resolutie beschikbaar op de download-pagina. Deze foto's mogen gepubliceerd worden mits bron en fotograaf vermeld worden.

kindercommissie-2013De Kindercommissie is verantwoordelijk voor de kermisattracties (draaimolen, autoscooters etc.), het aanvragen van de vergunningen, de fietstocht op zondag, de optocht op dinsdag, de kinderactiviteiten, het ringrijden per voertuig, het vogelknuppelen, het programmaboekje en de website.

Ruiters Volksfeest HummeloDe Ruiters houden zich bezig met de organisatie van alle activiteiten met paarden. Allereerst zorgen zij voor voldoende paarden hiervoor. Vroeger bracht iedere boer zijn eigen paard mee, maar tegenwoordig zijn er haast geen boeren meer met paarden. De ruiters organiseren het dogcart-rijden op dinsdag, de optocht door het dorp met het vaandelslaan en het ringrijden te paard op woensdag. 

Schutters Volksfeest HummeloDe Schutters zorgen voor alles wat met het (vogel)schieten te maken heeft. Hieronder valt het paintball op dinsdag, de optocht door het dorp met het vaandelslaan, het verzorgen van de wapens en de munitie en de organisatie van het vogelschieten.

 

Bielemannen HummeloDe Bielemannen waren in vroeger tijden ‘wegbereiders’ die met hun bijlen en zagen de versperringen moesten opruimen die mogelijk door vijanden van hun kasteelheer op zijn weg waren geworpen. In de kermisoptocht op woensdag rijden zij voorop met de Bielemanswagen, hakken ze boompjes om, jagen ze vrouwen de stuipen op het lijf en brengen ze hun alom gevreesde toespraken ten gehore.

De bielemannen staan tijdens de kermis voor één dag onder en boven de wet en behoren formeel tot de schutters.

Muziekvereniging De Eendracht uit HummeloMuziekvereniging Hummelo en Keppel zorgt voor de muziek tijdens de optochten en het vaandelslaan. 

Website: http://www.muziekhummelokeppel.nl/