HUMMELO - Het Hummelose volksfeest is mede dankzij het goede weer een succes geworden. Gisteren, op de tweede dag, werd Eric Rexwinkel schutterskoning. Mini Nusselder veroverde de titel bij het vogelknuppelen.

De rechtervleugel van de vogel werd een prooi van J. Pastoor, de linkervleugel was voor Ab Tuender en de staart voor Martha Rexwinkel. Bij het vogelknuppelen haalde Annie Eskes de staart eraf, Hannie Besselink de kop, Karin Luesink de rechtervleugel en Corinne Schierboom de linkervleugel.

Overste

Bernard Rexwinkel werd gisteren door de graaf en gravin Van Rechteren gehuldigd omdat hij 25 jaar overste bij de schutters is. "Dat was," aldus de graaf, "25 jaar hard werken."

Het feest begon met een optocht van opgetuigde wagens, waarin ook een wagen van verzorgingshuis Weppelzicht meereed.

De uitslagen: grote wagens: Eerste prijs met lof: 'Zuylencircus' van nieuwbouwwijk De Zuylenkamp, 1a. 'Op de toekomst gericht, verzorgingshuis Weppelzicht', 1b. 'I'j heurt het wel, de Weppelkapel'. Kleine wagens: 1a. 'Ouders, je wordt nooit te oud, kinderen zijn Hummels goud' , van de ouderraad van OBS De Woordhof, 1b. 'De Gilzebroeders' van familie Van Gils.

Ambachtelijke wagens: 1a. 'Imkers', 1b. 'De meiboom is gezet en de buurt heeft weer pret'. De zeskamp werd gewonnen door Bollige Bolletjes.

Uitslagen eenlingen: Het 'Bananenmeisje' Nathalie Heitink. Tweetallen: De 'Roemeense meisjes' Manon en Ellis de Vries, 'Bielemannen', Sander en Karin de Vries en 'Alleen voor beschuit kom ik eruit' van Elisabeth en Reinier Verschuere. Drietallen: 'Oude Straatmuzikanten'. Groepen: 'Zebrapad' en 'Hummelose Clowns'.

Kinderspelen: Skippybal en bal overbrengen: Sander de Vries en Judith Hagen. Skippybal en busgooien: Herma Veldhorst en Fabian Tuender. Bal vangen: Erik Nieuwenhuysen en Willemijn Galesloot. Het dogcart-rijden voor dames werd gewonnen door mevrouw R. Barends.

Ringsteken te paard: 1. H. Voordes, 2. Jan Evers, 3. Hanneke Veeneman, aanvoerdersprijs: Harm Veeneman.


Het is niet bekend uit welke krant het bovenstaande artikel afkomstig is