Onder het motto 'Wasdag in verleden en heden' was buurtschap De Wittebrink van de partij.

HUMMELO - Voorafgegaan door muziekkorps De Eendracht trok gistermiddag onder grote belangstelling en een schraal zonnetje de jaarlijkse optocht door de straten van Hummelo. Een aantal vrolijk versierde wagens en veel verklede kinderen zorgden voor een bont spektakel.

Naast cowboys, indianen, Zorro's, een rijdend hospitaal en een groot circus was ook ingespeeld op de actuele situatie. Zo werd met een stofzuiger en bezem gewezen op het belang van een schone omgeving: 'Hou Hummelo schoon'.

En een paar dagen voor 'Seoul' was de Hummelose versie van de Olympische spelen te zien. De prestaties van het Nederlands elftal op het Europees kampioenschap zijn nog niet vergeten: 'Aanvalluuh' luide het motto op één van de versierde wagens met daarop uiteraard de Nederlandse elf.

Na de optocht was het tijd voor spelletjes en de zeskamp. De zeskamp werd gewonnen door de groep 'FC nog slechter'.

Uitslagen van de optocht: kleine wagens: 1. 'Hoezo een ramp?' van de Pennekampweg. Grote wagens met kinderen: 1. met lof, 'Als de kat van huis is dansen de muizen' van de families Holleman, Rexwinkel, Siebers en Jansen; 1. 'Een kinderfeest in het Broek is smullen met een pannekoek', van de Broekstraat.

Grote wagens sport: 1. Jong Gelre met 'Olympische Spelen in Seoul'. Grote wagens algemeen: 1. met lof, 'Pipo' van de Vremden groep.

Kinderen individueel: 1. 'Een zuinige Schot' van Natalie Heyink, tweetallen: 1. 'Jong geleerd oud gedaan', moeder en dochter Van Hof, 2. 'Clowns' van Van der Schueren. Drietallen: 1, 'De Wadlopers' van kinderen Van Ittersem en Ten Zythoff, 1. 'Dekselse meiden', kinderen Veenink en Besselink.


Het is niet bekend uit welke krant het bovenstaande artikel afkomstig is