HUMMELO - Het was stralend weer, ook op de tweede dag van het volksfeest in Hummelo. 's Morgens was de optocht van ruiters en schutters door het dorp met vaandelzwaaien op diverse adressen en daarna het ringsteken te paard, het vogelschieten en voor de dames het vogelknuppelen.

Bij het ringsteken te paard werd H. Voordes koning. Tweede was Jan Evers, derde Hanneke Veeneman en de aanvoerdersprijs ging naar Harm Veeneman. Bij het vogelknuppelen werd Mini Nusselder koningin, Annie Eskes raakte de staart, Hannie Besselink de kop, Karin Luesink de rechtervleugel en Corinne Schierboom de linkervleugel.

Het vogelschieten duurde erg lang. Nadat de kop en de rechtervleugel waren afgeschoten leek het niet meer te lukken. Tot Eric Rexwinkel plotseling de hele vogel naar beneden haalde. De overige delen werden verloot. J. Pastoor kreeg de rechtervleugel, Ab Tuender de linker en de staart was voor Martha Rexwinkel. Daarna ging de kleurige optocht naar het Tuinhuis waar de prijzen uitgereikt werden door de graaf en gravin van Rechteren. Bij deze gelegenheid werd ook Bernard Rexwinkel gehuldigd. Hij was 25 jaar overste van de schutters. "Dat was 25 jaar hard werken", zei de graaf, die hem een geschenk overhandigde.

De puzzeltocht werd zondag gewonnen door B. Smeitink. Tweede waren de dames Kamperman en derde was H. Keizer. Bij het kaasdragen dinsdag werd de Zuylenkamp eerste, Broek I tweede en Muziek II derde.


Het is niet bekend uit welke krant het bovenstaande artikel afkomstig is