De ontvangst op Enghuizen. Geheel links het grafelijke paar en hum zoon. Derde van rechts koning Ab Rexwinkel met naast hem zijn vrouw Hannie. Het koningspaar wordt geflankeerd door enkele hoogwaardigheidsbekleders van de schutterij, terwijl ook de bielemannen niet ontbraken.

HUMMELO - In Hummelo hadden de feestvierders vandaag alles mee om er een gezellig volksfeest van te maken. Zon, een goed programma, veel muziek en wat er verder bij hoort om eens de bloemetjes buiten te zetten. Al vroeg in de morgen werd de reveille geblazen; maakten ruiters en schutters een rondgang door het dorp en werd het vaandel geslagen.

Voor Ab Rexwinkel kon het helemaal niet op. Met en welgemikt schot haalde hij de vogel naar beneden. Eerder hadden vier andere schutters de vogel al aardig toegetakeld. Zo schoot Freek Jolink de kop er af, Wim Ligtlee de staart en namen Arie Veenink en Rudi Garretsen de vleugels voor hun rekening.
Ab Rexwinkel wachtte een grootse huldiging. Het 'koninklijk paar', enkele hoogwaardigheidsbekleders van de schutterij en de bielemannen werden later op de dag door de graaf en gravin Van Rechteren Limburg ontvangen op het landgoed Enghuizen.

Het ringsteken leverde een eerste prijs op voor Jan Everts, gevolgd door Anneke van Zadelhof, Goemel van Goethem en Annemarie Oosterink. Het schijfschieten werd dinsdag gewonnen door G. Smeitink, tweede werd Theo Schuurman, derde Gerrit Oosterink en vierde Bennie van Til.


Het is niet bekend uit welke krant het bovenstaande artikel afkomstig is