Een joar geleden!

Terugkijkend kom je tot de ontdekking dat het alweer een jaar geleden is.

De pens nat geregend, verkleumd tot op het bot moar niet noar huus goan. Wachten tot het eind. Beniejt, nieuwsgierig noar de nieje koning. Met een bliksemsgang noar huus, ’t is immers 17.30 uur. De batavus wut tegen de muur gekwakt en op draf de melkput in. Clara kik ow an of ze wil zeggen: “Zol iej niet eens noar bed goan?” Veur daj ’t wet stoa i-j weer op ‘t darp tussen het volk te daldeejen.
Dit is ‘t leaven, dit is Hummel. Saamhorigheid!

Hoe ouder we worden des te meer praten we over vroeger. De mooiste, spannendste verhalen komen dan boven. Weet je nog, die van die, Oh ja…….

Wat staat ons dit jaar te wachten. Prachtige praalwagens, omgebouwde mannen of vrouwen. De mensen aan de kant maar gissen. Wie is dat dan? Oh ja, Bertus van Mina van de Ruurlose Allee.
De mensen langs de kant worden dit jaar in de gelegenheid gesteld om een publieksprijs uit te reiken. Laat uw stem horen! Knip het stembiljet op bladzijde 29 uit en vul het in. Bij de Gouden Karper en het Rentmeestershuis staan tonnen waarin de biljetten na afloop van de optocht gedeponeerd kunnen worden.

We wisten het: als in het nieuwe jaar alles hetzelfde blijft, verandert er al meer dan genoeg. Want wat echt nieuw is, bestaat voor het grootste deel uit het oude.

Rest mij u een bijzonder goed volksfeest te wensen waarbij we ons laten leiden door onze Hummelse tradities.


Gert-Jan Bos, voorzitter