Een nieuwe tijd.

Het is al bijna weer zover.
Begin september vieren we weer het volksfeest in Hummelo dat sinds mensenheugenis gehouden wordt in de tweede week van september.
Het is een feest van en voor de Hummelse bevolking dat bol staat van oude tradities zoals de optochten van schutters en ruiters, ringsteken te paard, bielemannen die geesten verjagen, vaandelslaan, spelletjes voor de jeugd en het vogelschieten met oude geweren.
Het is een traditie die zijn oorsprong heeft in de aloude oogstfeesten. De Hummelse bevolking bestond in vroeger jaren voor het grootste gedeelte uit boeren die na het binnenhalen van de oogst zich een dag wilden vermaken.
De commissie volksfeesten wil dat deze traditie nog in lengte van jaren behouden blijft.
Dit programmaboekje geeft een goed beeld van de festiviteiten die tijdens het komende volksfeest zullen worden gehouden.
Natuurlijk moeten wij in deze tijd niet alleen maar vasthouden aan deze oude tradities maar ook met de tijd meegaan.
De tijd van het internet heeft zijn intrede gedaan. Daarom hebben wij als commissie een eigen website geopend die een totaalbeeld geeft van de gebeurtenissen van afgelopen decennia voorzien van vele foto's, krantenartikelen en jaaroverzichten. De website geeft een getrouw beeld van de viering van het jaarlijkse volksfeest in Hummelo. Neemt u beslist eens een kijkje op www.volksfeesthummelo.nl.
Deze website is niet alleen voor de Hummelsen maar ook voor alle geïnteresseerden overal ter wereld die willen zien hoe wij hier als gemeenschap met elkaar omgaan en in september de sleur van alle dag laten voor wat het is en hoe wij met elkaar feest vieren.


Jos Jansen, Voorzitter kindercommissie.