Wat doen wij met uw bijdragen.

Vanaf de zomer komen de leden van de kindercommissie, de ruiters en de schutters met intekenlijsten bij u langs om een bijdrage op te halen voor de organisatie van het jaarlijkse volksfeest.

De ruiters halen geld op voor het mee laten rijden van de paarden in de optocht op woensdagmorgen en voor de prijzen die te winnen zijn bij het dogcart-rijden en het ringsteken.
In totaal lopen er zo'n 30 paarden met de optocht mee.
In het verleden was elke pachter die een eigen paard had verplicht deze mee te laten lopen in de optocht. Aangezien er nog maar weinigen een eigen paard hebben worden de paarden nu gehuurd van maneges in de buurt. De huur per paard bedraagt plm. fl. 90,--.

De schutters komen langs bij personen die intekenen op de lijst voor het vogelschieten. De inkomsten worden uitgegeven aan de huur van de geweren en de prijzen die gewonnen kunnen worden bij het schijfschieten en het vogelschieten.
Zowel de ruiters als de schutters dragen kostuums op woensdagmorgen. Deze kostuums moeten eens in de 10 tot 15 jaar vervangen worden waarvoor ook weer geld voor nodig is.

De leden van de kindercommissie komen langs voor een bijdrage voor alle andere activiteiten die tijdens het volksfeest georganiseerd worden: zoals op zondagmiddag de fietstocht, op dinsdagmiddag de optocht met versierde wagens, de spelletjes voor alle kinderen en volwassenen en overige activiteiten tijdens het vogelschieten.
Van deze bijdragen worden ook de prijzen voor de optocht betaald. De commissie is van oordeel dat elke deelnemer een prijs verdient. Deze prijzen moeten iedereen stimuleren om aan de optocht mee te doen en om zo de kosten voor het optuigen van de wagens wat te dekken.

Met uw bijdrage is de kermiscommissie in staat om het jaarlijkse volksfeest te organiseren.

Ik wens iedereen een plezierig volksfeest toe.

Jos Jansen, voorzitter kindercommissie.