In vele dorpen in de Achterhoek is de tijd van de traditionele volksfeesten weer aangebroken en ook in Hummelo en Drempt zal komende maand dit jaarlijkse festijn worden gehouden. Voor beide plaatsen wordt in een uitstekend verzorgd programmaboekje, voorzien van diverse foto's, een en ander tot in details aangekondigd en wij beperken ons daarom tot een verkorte weergave van het programma, dat bol staat van traditionele hoogtepunten.

Programma

zondag 9 september, 13.00 uur: Puzzeltocht per fiets door de mooiste gemeente van Nederland. De tocht is zo opgezet dat het hele gezin er met plezier aan kan deelnemen. Start bij "de Lantaarn", inschrijving vanaf 12.45 uur, kosten f 2,50 per meefietsend persoon. Vanaf terugkomst der eerste deelnemers: stemmingsmuziek in de Lantaarn van drive-in "The Music Boys". Prijsuitreiking om ± 18.00 uur.
 
maandag 10 september, 19.30 uur: De vogel wordt naar het terrein in de Greffelinkallee gebracht onder begeleiding van "De Eendracht". Vervolgens stemmingsmuziek in de Lantaarn.
 
dinsdag 11 september:
12.30 uur verzamelen van de deelnemers aan de optocht, in de Greffelinkallee; na inschrijving keuring door de jury. De optocht bestaat uit versierde wagens, fietsen, karretjes en loslopende groepen of individuele deelnemers. Deelname is gratis voor iedereen. 
13.30 uurvertrek optocht, voorafgegaan door de Eendracht. Route: Greffelinkallee, Dorpsstraat, Pennekampweg, Brouwerij, Keppelseweg, Groeneweg, Beatrixlaan, Dorpsstraat, Greffelinkallee.
± 14.15 uur Volksspelen voor het rentmeestershuis voor peuters (v.a. ± 2 1/2 jr.), leerlingen van de groepen 1 t/m 5, leerlingen van de groepen 6 t/m 8 (zeskamp).
Spelen voor volwassenen (aanmelden op terrein): schijfschieten (inleggeld f 2,50 per serie, max. 3 series per deelnemer), dogcartrijden voor dames (inleggeld f 5,--), spel voor volwassenen. De deelname hieraan is gratis en het spel begint onmiddellijk na afloop van de kinderspelen.
Na afloop: prijsuitreiking optocht en spelen, op het terrein.
  
woensdag 12 september:
07.00 uur Reveille 
08.00 uur Uitreiken van ballonnen op het schoolplein aan kinderen van 4 -12 jaar; de ballonnen zijn voorzien van naamkaartjes.
08.30 uur Vertrek optocht bij de Lantaarn. Ruiters, schutters, bielemannen en schoolkinderen vertrekken, voorafgegaan door muziekver. de Eendracht, naar het rentmeestershuis, waar het vaandel wordt geslagen voor de familie Van Rechteren en waar de ballonnen worden opgelaten.
Hierna vervolg optocht door het dorp van schutters, bielemannen en ruiters vaandelslaan op diverse plaatsen.
09.30 uurFeest voor de peuters en de kinderen van groep 1 t/m 4.
09.45 uur Verrassingsactiviteit voor de kinderen van groep 5 t/m 8.
± 12.00 uur Aanvang volksspelen, na aankomst van de schutters en de ruiters. De volgende spelen vinden plaats: vogelschieten, ringrijden te paard, ringrijden per fiets, vogelknuppelen voor dames.
   
Na afloop van de volksspelen:
Om  ± 14.30 uur begint de optocht naar het 'Tuinhuis'. Hier worden de prijzen van het ringrijden te paard en van het vogelschieten uitgereikt door A.R.E.L. Graaf van Rechteren Limpurg.
 
Tot besluit van de feestelijkheden op de woensdagmiddag wordt, na terugkomst van het 'Tuinhuis' bij de Lantaarn nog het vaandel geslagen voor het Koningspaar van de schutters. Aansluitend en voorafgaand hieraan is er dansmuziek bij De Lantaarn.