Carla Harenberg werd door de bielemannen van Hummelo op de schouders genomen (Foto: Henk Westerveld)

Door onze verslaggever

HUMMELO - Normaal-zanger Bennie Jolink heeft zijn voornemens niet waar kunnen maken gisteren bij de schuttersfeesten in Hummelo. In een interview in deze krant ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag had hij de wens uitgesproken in zijn woonplaats Hummelo graag  de koningstitel te willen veroveren.

Hoewel Bennie gisteren aardig zijn best deed, is dat niet gelukt. Zijn echtgenote Elly deed het beter. Zij haalde de linkervleugel met een welgemikt schot naar beneden. Henk Maalderink schoot de kop, Casper de van der Schueren de rechtervleugel en Jan Huntelaar de staart van het houten beest.

Omdat er veel schutters waren en de twee ronden vóór kwart voor drie moesten zijn geschoten, werd wederom door loting bepaald wie de koning was.

Groot was de verbazing, toen bleek, dat de schutterkoningin van het vorige jaar, Carla Harenberg, het winnende lot trok. Ook vorig jaar behaalde zij de eervolle titel bij loting. De schutterij De Eendracht, die de tradities van het doordeweekse schuttersfeest in Hummelo hoog houdt, nam afscheid van beide oversten Bernard Rexwinkel en Gerrit Overbeek. Gedurende tientallen jaren hebben beiden zich ingespannen voor de schutterij.

Na afloop van het koningsschieten werden beiden tijdens de prijsuitreiking in het theehuis van de graaf Roderick van Rechteren Limpurg gehuldigd. Bennie Jolink nam er ook afscheid als bieleman.

Andere activiteiten gisteren waren het ringrijden te paard en per fiets en het vogelknuppelen door dames. Een dag eerder trok al de uit twaalf wagens bestaande optocht de aandacht. Ook werd dinsdag schijf geschoten en had het traditionele dogcarrijden voor dames plaats.

Uitslagen optocht: grote wagens Zuylion van de Zuilenkamp eerste prijs met lof. Kleine wagens: 1. Tantes aan de thee. Kleine groepen: 1. EHBO, fam. Veneman. Duo: 1. Het ongeluk van Irene de Rooy en Suzanne Koning. Individuelen: 1. Liesbeth Garretse