Tijdens de kermisoptocht in Hummelo trokken gisteren vele ruiters mee.

HUMMELO - De sfeer was weer volmaakt. Alle oud-gedienden en echte Hummelsen waren er weer. Maar ook velen, die de kermis in Hummelo nog maar een paar keer "ondergaan" hebben.

Een waar feest, dat zondag eigenlijk al begon met een grote fietstocht, die werd gewonnen door de gebroeders Harenberg; de tweede prijs ging naar de groep van mevrouw Nusselder-Vruggink. Dinsdagmiddag was er een grote optocht door het dorp met vele versierde wagens en allerhande apparaten en wagens, versierd en opgetuigd door kinderen. Dinsdag waren er ook diverse kinderspelen.

Ruitervolk

Gisteren begon het feest in alle vroegte met een optocht van schutters en zeer veel ruitervolk door Hummelo. Opvallend was het aantal ruiters; bijna het dubbele van dat van vorig jaar. Voor de burgemeester, H. Wonnink, die zovele jaren de ringen bij het ringrijden heeft opgeraapt en voor vele anderen werd het vaandel gezwaaid.

Met een stevige muzikale noot van De Eendracht werd toen aan de spelen begonnen, waarvan de prijzen gistermiddag zeer officieel door graaf A.S.H. van Rechteren-Limpurg werden uitgereikt. Traditie en folklore speelden ook tijdens deze kermis weer een belangrijke rol.

Uitslagen

Schutterskoning Ab Rexwinkel.

Niemand minder dan Buizen Bearnd Jolink schoot de jeneverfles onder de vogel vandaan. In de tweede ronde schoot Ap Rexwinkel de vogel naar beneden. Hij werd koning en won de reis naar Bronckenbach. De rechtervleugel was er toen al afgeschoten door T. Schuurman. De overige "ledematen" van de vogel werden na loting toegekend aan H. Kuiperij (kop), A. Nusselder (linkervleugel) en G. Vels (staart).

Koning bij het ringrijden te paard werd M. Oosterink, 2. H. van Zadelhoff, 3. mej. J. van Eck. Ringrijden per fiets, dames: 1. A. Minkhorst, 2. A. Jolink, 3. R. Barends; heren: 1. G. Lusink, 2, T. Schuurman, 3. D. Garretsen.


Het is ons niet bekend uit welke krant het bovenstaand artikel afkomstig is.