Door onze verslaggeefster

HUMMELO - In Hummelo staat het jaarlijkse volksfeest voor de deur. De feesten in Hummelo duren tot en met woensdag.

Zondag begint het volksfeest met een puzzeltocht per fiets. De tocht is geschikt voor jong en oud. Vanaf 13 uur kunnen deelnemers beginnen met de tocht. Maandag wordt om 19.30 uur vanaf het parkeerterrein bij Het Wissel de vogel weggebracht naar het terrein in de Greffelinkallee. Na afloop is bij restaurant 't Hart van Hummelo live muziek van de band Move Your Mind.

Het hoogtepunt van de kermis is de optocht met versierde wagens, fietsen en karren, loopgroepen en individuele deelnemers. De optocht gaat dinsdag om 13.30 uur van start. Na afloop beginnen de volksspelen voor kinderen en volwassenen.

Kinderen kunnen meedoen aan een zeskamp. Voor de volwassenen is onder andere het schijfschieten en dogcart-rijden georganiseerd. Woensdag is de reveille waarna vervolgens aan de kinderen ballonnen worden uitgedeeld. Om 9.30 uur vertrekken ruiters, schutters, bielemannen, schoolkinderen onder begeleiding van de muziekvereniging naar het rentmeestershuis. Hier worden de ballonnen opgelaten. Tijdens de optocht wordt ook op verschillende plaatsen het vaandel geslagen. Voor de peuters en de kinderen van groep een tot en met vier is vanaf 8.30 uur een programma op touw gezet. Kinderen uit groep 5 tot en met 8 kunnen meedoen aan een opdrachtentocht door het dorp. Rond het middaguur gaan de volksspelen van start. Deelnemers kunnen vogelschieten, ringrijden en vogelknuppen. A.R.E.L. Graaf van Rechteren Limpurg reikt de prijzen uit in Het Tuinhuis.